Menu Zavřeno

Elegantní barefoot pro dámy i nedámy :-)

Dne 7. 1. 2017 zahajoval plesovou sezónu v Náchodě ples v noblesním náchodském Beránku, který byl pořádán, jako vždy, tanečními mistry paní a panem Štěpovými. Pro mě je to nejkvalitnější ples z celé náchodské plesové sezóny. Hudební seskupení si vybírá hudbu pro milovníky klasických tanců…

Velmi dlouhou dobu jsem se připravovala na to, abych mohla tento večer strávit bez bolestí nohou a zad. Vše začínalo v hlavě. Celý problém se točil kolem toho, že moje naprosto normální noha nemůže existovat v naprosto normálních tanečních botách. Vzhledem k tomu, že neumím chodit na podpatcích, je na mě daleko příznivější pohled, pokud se pohybuji ladnou chůzí v botách bez podpatku. A teď se musím zamyslet nad tím, co vypadá hůře. Žádné podpatky nebo kostrbatá, nevyrovnaná i patologická chůze…

Pokud se mi podaří nacpat všechny své prstíky do špice boty, stejně zjistím, že prsty jsou tak vtěsnané a zmáčknuté, že nelze zdravě chodit, tančit, stát a provádět v tom vlastně cokoliv.

Další otázka v mé hlavě se točila kolem plesové etikety v oblasti odívání. Přesně vím, jak mají vypadat boty na takovou akci. Nicméně, pokud se podívám na taneční obuv mnohých žen, zjistím, že moje vize je daleko elegantnější, než letní černé páskové boty na širokém podpatku, semišové kozačky, neladící lodičky, boty na příliš vysokém podpatku u žen, které v tom neumí ani stát…

Nadešel tedy čas, abych vyřešila všechny nedostatky, které mi dosud bránily “v pohybu”. Co vlastně chci…? Chci pohodlnou eleganci bez podpatku. A teď, baby raďte. Vzhledem k tomu, že jsem velmi ambiciózní a potřebuji své potřeby dotáhnout do konce, začala jsem tvořit. Mé začátky byly spíše tragické, finančně i časově náročné, neperspektivní a našlo by se dalších pár negativních slov, kterými by se tyto začátky daly popsat. Ale moje touha po pohodlí mých nohou, které jsem v botách nikdy nezažila, byla vedoucí a maximálně mě ujišťovala v tom, že jednou přijde den, kdy se to opravdu podaří! A je to konečně tu. Mám své taneční boty, jsou elegantnější než některé, co nosí dámy na plesech a myslí si, že jsou esteticky dokonalé. Nejsou na podpatcích a přitom se na nich dá krásně tančit, chodit, stát a nevzbuzuje to žádné pohoršení.

A teď několik slov k těmto  botám v praxi. Co se tance týče, boty jsou stabilní, nekloužou, drží na noze. Tančila jsem všechny společenské tance, ke kterým nám hudba hrála a nenapadlo mě nic, co by se dalo vytknout. Velmi jsem pozorovala ostatní dámy a dívala se jim na boty, na jejich tanec, na omezení, které jim přinášely jejich boty. A zároveň jsem viděla jejich pohledy, které padaly na moje obutí. V těchto chvílích jsem vždy asi malinko znervózněla a říkala si, co si to o mě asi myslí, o čem si povídají, když se na mě dívají…? Vzhledem k tomu, že naše taneční paní mistrová je velmi odvážná, elegantní i extravagantní dáma, řekla jsem si, že ji požádám o jasný názor na moje taneční boty. Všimla jsem si totiž s manželem, že se na nás při tanci dívají a povídají si něco. Bylo nám hned jasné, o co jde 🙂 Na moji otázku padla jasná odpověď: “Lucko, úžasné, o tom absolutně nepochybujte! Hned jsme si všimli, že jste úplně jiná… Ten ladný a stabilní tanec, ta chůze, ta jistota… absolutně něco jiného…”. Málem jsem si sedla na zadek, když mi tato opravdová dáma sdělila, že to, co mám na nohách je maximálně elegantní, pohodlné a svědčí mi to více, než úzké taneční boty na podpatku.

Nikdy v životě jsem netančila bos. Po této zkušenosti jsem zjistila, že poprvé používám při tanci všechny prsty, nevrávorám, jelikož mám stabilitu a daleko lépe zvládám rychlé latinskoamerické tance. Můj tanečník zhodnotil, že mě ani jednou nemusel chytat, já neměla okopané kotníky od vlastních podpatků a ani jednou jsem si nezvrtla nohu při chůzi na toaletu. Tyto zásadní body mě naprosto ujistily v tom, že to dělám správně a nejen pro sebe…

Abyste si udělali lepší obrázek, měla jsem na sobě tyto botky, černé silonky a černé šaty. Foto jsem nezvládla pořídit, ale slibuji, že to zvládnu a brzy sem ten obrázek zveřejním.

A teď ke všem vašim dotazům, na které jsem už ani neodpovídala, jelikož byly všechny podobné a bylo jich tak mnoho, že to opravdu nebylo v mých silách.

Boty jsou kožené a podlepené 2 mm plotnou. Taneční boty by měly mít koženou podrážku, ale mě se zdálo, že tato plotna by mohla vyhovovat a také vyhovovala. Pokud by ne, podlepila bych to kůží, ale myslím, že to není potřeba. Tudíž je možné je nosit i ven a kamkoliv potřebujete. Je možné je nepodlepovat plotnou nebo si vybrat plotnu jinou (já nabízím 2 a 4 mm).

A teď k barvám a kůžím. Já jsem schopná botky vyrobit, ale preferuji, když si kůži pořídíte sami. Běžně si ji zákaznice objednají nebo koupí jinde a nechají to poslat přímo mě. Tato varianta je pro mě nejlepší už jen v tom, že každá máme o své barvě a kůži jinou představu. Pokud si nechcete sehnat kůži vlastní, musíte se spokojit s tím, co mohu nabídnout já. Disponuji zbytky kůží v různých barvách a odstínech, ze kterých bych mohla šít. Nicméně je asi nereálné každé barevné přání nafotit a konzultovat, protože je vás MOC. Takže navrhuji, pokud nechcete šít z vlastní kůže, navrhněte nějaké barvy, ze kterých bych to mohla udělat a nechte to čistě na mě.

Co všechno mohu nabídnout: ušití boty, podlepení plotnou 2 nebo 4 mm, ozdobná perforace kůže, černý obrázek dle přání, vložka do boty (pokud je to potřeba).

Ceny: ušití  boty 1600 Kč,  černý obrázek 130Kč, vložka do boty na míru 60 Kč, ozdobná perforace 50 Kč, pokud máte další představy, je možné je po dohodě aplikovat (svatební, společenské aplikace…)

Jaké míry potřebuji znát, abych boty vyrobila:

obkreslené chodidlo (e-mailem) a v nákresu vyznačit délku chodidla, šířku chodidla ve špici v nejširším místě, šířku paty, délku palce (vyznačte tečku na nákresu mezi koncem palce a ukazováčkem – jako u bot typu žabky),

oblouk přes prsty v nejširším místě ve špici, měřeno od podlahy k podlaze,

obvod kotníku.

Pokud byste z toho byli jeleni, zavolejte, poradím.

Vzhledem k tomu, že se vás ozvalo mnoho, pořadí určuje čas, kdy mi kompletní objednávka přijde do mailu info@325468.w68.wedos.ws. Ti, kteří pošlou vlastní kůži budou upřednostněni před těmi, kteří ji mít nebudou. Dodací lhůtu nikomu nechci slibovat, maximálně sdělím, kolik zájemců je před Vámi.

Mám dvě malé děti, zvířata, manžela, krásný život v horách na chaloupce a jistě se nebudu stresovat pořadníky, nedočkavci a naléháním ze stran zákazníků. Botky tvořím v maximální pohodě, klidu a lásce a to vše Vám do nich s radostí všiji, aby Vám byly co nejlepšími. Proto si nenechám narušit svůj klid a věřte mi, určitě to oceníte.

Přeji všem báječné dny a těším se… prostě se těším 🙂 Díky, zdraví Lucie!

2 Comments

  1. Kateřina Průšová

    Dobrý den, sháním taneční barefoot. Měla byste více fotografií bot, které vyrábíte? Měla byste případně doporučení kde koupit kůži na boty a mohla bych Vás poprosit o informaci jaké asi množství je potřeba na velikost cca 42? Ráda bych dostatečně klouzavou podrážku. Mnohokrát Vám děkuji za informace.

    • Slunéčko

      Zdravím Vás, omlouvám se za pozdní odpověď, nenapsala jste zprávu do kontaktního okénka a spadlo mi to úplně mimo. Poprosím Vás napsat na info@hrciprci.cz. Fotky najdete na webu, popř. je možné vyrobit cokoliv dle Vaší představy.
      Mějte báječný den a zdravím Vás, Lucie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *